• Uw winkelmandje is momenteel leeg

Seniorenkwis

In verband met het Corona-virus komen wij tot nader order niet op locatie in de "oude" format. Pas wanneer u ons kunt ontvangen binnen de richtlijnen van het RIVM, komen wij graag bij u langs!

SENIORENKWIS op RTV1

In verband met het corona-virus kunnen we nu helaas niet in de Woonzorgcentra langskomen met een kwis. Kwissen voor senioren met een telefoon of een tablet is lastig, dus zijn we een samenwerking met RTV1 aangegaan! Elke maandag (van 30 maart tot en met 18 mei) presenteerde Kwisbox een seniorenkwis! De kwissen zijn terug te vinden op ons YouTube-kanaal!


We hebben inmiddels al een paar quizzen mogen presenteren in zorginstellingen en dagbestedingen, o.a. in Woonservicecentrum De Breehorn (Zorggroep Meander) in Veendam, De Woldrank (Oosterlengte) in Winschoten, Zuidermarke (Treant) in Emmen, De Slingeborgh (Interzorg) in Assen en Dagbesteding Muntendam. Met een leuke quiz van vier rondes (waarvan één muziekronde) gaan we met de bewoners/cliënten weer even terug in de tijd met vragen en videofragmenten over bijvoorbeeld Snip en Snap, de Watersnoodramp, het Koningshuis enz. enz.. De quiz duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en daarbinnen is genoeg ruimte voor een koffierondje of andere pauzemomentjes.

De quizzen zijn laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en de vragen zijn niet moeilijk. Het gaat immers om een leuke ochtend/middag, niet om het winnen van “De Slimste Mens”...
De reacties zijn altijd enorm positief, zowel van bewoners/cliënten, als vrijwilligers en heel eerlijk…. Ook voor ons is het enorm dankbaar werk. Wij zien de twinkeling in de ogen van de mensen en zien dat ze een hele fijne ochtend of middag hebben.
Ga eens met ons in gesprek, om een dergelijke ochtend of middag bij u in de zorginstelling/dagbesteding aan te bieden. In Friesland kunnen wij de kwis desgewenst ook in het Fries presenteren. De kosten zijn niet al te hoog, want we begrijpen best dat de zorg maar een klein budget heeft. En voor ons draait het in dit geval ook grotendeels om het plezier!

Bovenstaande foto gemaakt tijdens de Paasviering bij Dagbesteding Muntendam (Zonnehuisgroep Noord)


Onze partners